Srdeční záležitost Jindry Stražovské

Již v loňském roce jsme využili pomoci a podpory Nadace Komerční banky, a.s. – Jistota a upravili jsme jedno ze školních atrií tak, aby sloužilo pro pohybově terapeutický rozvoj našich žáků s postižením a pro jejich integraci mezi ostatní děti. Letos jsme si v návazném projektu přáli prohloubit možnosti dalšího smyslového rozvoje, duševní relaxace a psychosociální terapie dětí se speciálními vzdělávacími potřebami. Zní to velmi učeně, ale prostě řečeno toužili jsme vybudovat relaxační a rehabilitační místnost.

Ve spolupráci s paní Jindrou Stražovskou z Komerční banky v Bruntále jsme se tedy znovu zapojili do programu Nadace Jistota s názvem Srdeční záležitost. Nadace náš projekt podpořila finančním darem ve výši 67.900,- Kč.

Tento dar použijeme na vytvoření relaxační a rehabilitační místnosti, odborně nazývané Snozelen. Jedná se o místnost upravenou pro navození uklidňující atmosféry s možností stimulace všech smyslů pomocí speciálních pomůcek a vybavení.

Dne 24. listopadu došlo k podpisu darovací smlouvy a z rukou Ing. Tomáše Talaše, člena správní rady Nadace Komerční banky – Jistota jsme obdrželi symbolický šek. Náš dík si pak zaslouží zvláště paní Jindra Stražovská, která dlouhodobě spolupracuje s naší školou a ze své pozice tento projekt podpořila. Tedy ještě jednou díky za „srdeční záležitost“ Jindry Stražovské a Komerční banky.

Kolektiv Základní školy Bruntál, Jesenická 10