Halloween na naší škole

U nás na škole je každoroční tradicí převlékat se 31. října do tradičních strašidelných kostýmů v duchu onoho amerického Halloweenu. Chodit s bonbóny I onalovánkami po 1. stupni a vysvětlovat malým dětem, co to ten Halloween vlastně je, kde, kdy a jak vznikl a jaký podobný svátek se slaví u nás.

Tohoto úkolu se vždy ujme jedna, či dvě z řad 9. tříd. Tento rok byly vybrány dvě třídy, a to devátá B. a 9. D.  A já bych vám rád popsal, jak si to naše 9.B náležitě užila.   

Již při změně vizáže a převlékání se do těch strašidelných kostýmů panovala ona úžasná nálada, kdy jsme všichni byli jak na jehlách a plni očekávání. Stála se fronta u zrcadla, aby se kontrolovaly barvy na obličeji. Vzadu ve třídě se soukal do kostýmu náš kostlivec s upírem, u umyvadla stály sestry s klukem z Černobylu a doktor Jekyll obmotával naši mumii.   

Po dokončení našich kostýmů jsme natěšení vyrazili na 1. stupeň. Chvíli nám trvalo, než jsme se vžili do rolí, ale nakonec jsme to vypilovali téměř k dokonalosti. Dokonce jsme usilovali o strašení na 2. stupni, avšak se ukázalo, že menší děti byly lepší publikum. Po 4. vyučovací hodině jsme ukončili naše strašení a vrátili se ke klasické výuce.

Dalibor Lešnik a Tomáš Wallin IX