Moravskoslezský kraj oceňuje již v 11. ročníku soutěže „Ekologická škola v Moravskoslezském kraji“ školy na území celého kraje bez rozdílu zřizovatele za jejich mimořádné aktivity v oblasti environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty a vzdělávání k udržitelnému rozvoji. Ve školním roce 2016/2017 se do soutěže přihlásilo celkem 50 škol. Soutěž je členěna do tří kategorií – mateřské, základní a střední školy. Nejúspěšnější škola v každé kategorii obdrží certifikát „Ekologická škola v Moravskoslezském kraji ve školním roce 2016/2017“ a dárkové poukazy na nákup pracovních pomůcek, experimentálního vybavení pro přírodovědné obory a ekologických pomůcek a hraček v celkové hodnotě 35 tisíc korun.

Rada kraje dále ocení pět škol referenčními listy „Ekologická škola v Moravskoslezském kraji ve školním roce 2016/2017“ a dárkovými poukazy na nákup experimentálního vybavení pro přírodovědné obory v hodnotě 11 tisíc korun. Jenou z takto oceněných škol i je naše škola. Nemusíme doufám ani říkat, jak jsme na tento úspěch hrdí. Děkujeme všem, kdo se o toto ocenění zasloužili.

Slavnostní předání certifikátů, referenčních listů a věcných darů vítězným školám se uskuteční ve čtvrtek 9. listopadu 2017 od 13,00 hodin v Multifunkční hale GONG v Dolní oblasti Vítkovice, Ostrava. Už se moc těšíme.

PhDr. Marcela Žáková