Volejbalová sezóna vrcholí

V měsíci dubnu si žáci ze ZŠ Bruntál, Jesenická 10 měli možnost porovnat své volejbalové dovednosti hned na několika turnajích.

 

Ve středu 18.4 se vypravily do Krnova na turnaj dívky, kde se uskutečnilo okresní finále AŠSK, a nevedly si vůbec špatně. V prvním utkání jednoznačně zvítězily nad ZŠ Krnov, Janáčkovo náměstí 2:0 na sety. Ve druhém svém utkání si ale neporadily s konečným vítězem celého turnaje, s družstvem z Gymnázia Krnov a podlehly 0:2. O druhé postupové místo ze skupiny se utkaly s družstvy z Vrbna p. Pradědem a ZŠ Krnov, Žižkova. Všechna vzájemná  utkání těchto tří družstev skončila remízou, a tak rozhodovalo skóre. To mělo družstvo z Bruntálu horší a mezi 4 nejlepší týmy na turnaji nepostoupilo. Vzhledem k vysoké úrovni téměř všech deseti zúčastněných družstev lze i 5. místo považovat za úspěch a hráčkám ze ZŠ Bruntál, Jesenická 10 patří velká gratulace.

 

Ve čtvrtek  19.4. se ve stejné tělocvičně v Krnově uskutečnil turnaj chlapců AŠSK. Turnaje se zúčastnilo 5 družstev z našeho okresu. Po loňském ročníku, kdy se hráči z Bruntálu umístili na posledním místě, nevstupovali do turnaje jako favorité ani letos. Velké nadšení, dobrá atmosféra v týmu a volejbalové dovednosti většiny hráčů nakonec přispěly k tomu, že si družstvo z Bruntálu poradilo jak s družstvem z Vrbna p. Pradědem( 2:1), tak s družstvy ZŠ Krnov Jáčkovo náměstí( 2:0) a ZŠ Krnov, Žižkova(2:0). V posledním utkání turnaji však nestačili na nejlepší tým letošní volejbalové sezóny v okrese Bruntál, družstvo Osoblahy. Družstvo ze ZŠ Bruntál, Jesenická 10 si tak z turnaje odvezlo pohár za 2. místo. Velká gratulace i poděkování za vzornou reprezentaci patří všem hráčům tohoto stříbrného týmu.

 zleva dole: Patrik Motyčka, Vlastimil Majer, David  Štěpánek, Jakub Holler, Lukáš Repper, Jindřich Suchý, Svatopluk Vodička