Prázdninová prevence

Prázdniny se nezadržitelně blíží, a proto není nikdy zbytečné připomenout si pravidla jak se o prázdninách chovat tak, aby se nám nic nestalo. Podcenit prevenci je velká chyba, které bychom se chtěli vyhnout. O bezpečném chování o prázdninách a nejen o prázdninách si s námi přišla popovídat příslušnice PČR paní Marešová. Zajímavým povídáním nám čas rychle ubíhal.

 

 

Na závěr našeho setkání si mohly děti vyzkoušet záchrannou vestu, kterou policisté používají při zákroku s nebezpečným pachatelem. No, nebyla to žádná legrace, protože vesta byla velmi těžká. Obušek, čepice a zbraň byly velkými taháky. Klukům také neunikla kontrola policejního auta. Přidávaly se stále nové a nové podněty k dalším otázkám, které nebraly konce.

 

 

Dárečky, které jsme dostali, budou dětem připomínat bezpečné chování na silnicích, ale i v situacích, při kterých je důležitá opatrnost. Snad si děti všechny důležité rady zapamatovaly a budou se jimi řídit.

Chtěli bychom tímto poděkovat nejen paní Marešové ale i paní Špaltové za ochotu s námi trávit čas, za zajímavé povídání, materiály a dárečky pro děti, kterými nás moc potěšily.

 

 

Aby toho nebylo málo, zajímavé odpoledne jsme ukončili s dětmi z dopravního kroužku návštěvou zámecké zahrady a samozřejmě nechyběla ani sladká tečka. Pohodová atmosféra a výborná zmrzlina byly předzvěstí blížících se prázdnin, na které se již všichni moc těšíme.