Školní pěvecká soutěž Bruntálský skřivánek 2019

Dne 20.3.2019 se konala školní pěvecká  soutěž Bruntálský skřivánek pro 1. stupeň. Soutěž proběhla na 2.stupni v učebně hudební výchovy. Paní učitelky z prvního stupně velmi pilně a zodpovědně připravily své žáky. Vybraly žákům pěkné české lidové nebo  umělé  písničky.

 

Soutěž byla rozdělena do pěti kategorií podle ročníků. V první kategorii se umístil na třetím místě Vladimír Konečný ze třídy I. B, na druhém místě se umístila Julie Jurečková z I. C a na prvním místě byla Sofie Homsi z I. A. 

 

Ve druhé kategorii se na třetím místě umístila Gabriela Jakabovičová z II. C a  z II. B si obhájil druhé místo  Matyáš Kárník s písní „Pohádka“ a první místo získala Klára Janalíková s písní „Vyskočilo slunéčko“.

 

Třetí kategorii obsadili žáci třídy III. A – třetí místo – Erika Slavíková, druhé místo – Tereza Stonáčková, první místo – Anděla Tůmová. Adélka Kurdaševičová  ze III.  B získala čestné uznání. 

 

Ve čtvrté kategorii se na třetím místě umístila Anička Morávková z IV. B s písní „Ó řebíčku“, na druhém místě Viktorka Zátopková s písní „Na tom Bošileckým  mostku“ a první místo získala Eliška Vroblová s písní „Když jsem já šel…“. Obě dívky jsou z IV. C.

 

V poslední páté kategorii se umístila na třetím místě Eliška Mackovíková z V. B, na druhém místě – Michal Brázdil z V. C, na prvním místě – Adam Šidlík z V. C. Porota to opravdu neměla lehké, protože všichni zúčastnění zpívali velmi zdařile.  Všem vítězům gratulujeme a těšíme se na příští rok.