Recitační soutěž

na druhém stupni

Recitační soutěž na druhém stupni

Letos již po deváté stojíme před porotou a předvádíme své umělecké schopnosti v recitování. Snažíme se udělat dojem, výrazně artikulujeme, pracujeme s hlasem   a hrajeme obličejem. Tréma se již naštěstí nedostavila. Po tolika letech… Takové myšlenky se honí hlavou snad všem, kteří již naposled poslouchají výsledný verdikt poroty o umístění ve dvou kategoriích.

 

Recitační soutěž má na naší škole dlouholetou tradici a těší nás velký zájem z řad dětí i dospělých. Žáci šestých a sedmých tříd se sešli v hojném počtu a nebylo snadné vybrat ty nejlepší. Ocenění paní ředitelky obdrželo všech 23 soutěžících, nicméně do městského kola postupují pouze tři – Veronika Duhajská, Jana Suchá a Karolína Pražáková. Čestné uznání poroty si právem zasloužili Adam Božek a také Kateřina Friedrichová.

Starší děti si již k recitaci vybraly složitější texty a předvedly svým mladším spolužákům, jak je dobré na sobě pracovat a stále se zdokonalovat. Z dvaceti soutěžících suverénně nejlepší výkon podala Nela Brázdilová, dále Lukáš Repper a Tereza Mrázková. Čestné uznání si od poroty odnesl Radek Šidlík. Držet palce budeme postupujícím do městského kola 25. dubna 2018.

 

Šikovné děti, příjemné odpoledne s poezií, skvělé ceny, pohoda. Takové bylo pondělí 26. března u nás ve škole.