I v letošním školním roce se naše škola účastní projektu Recyklohraní aneb ukliďme si svět pod záštitou MŠMT České republiky. Cílem projektu je prohloubit znalosti žáků v oblasti třídění a recyklace odpadů a umožnit jim osobní zkušenost se zpětným odběrem odpadního materiálu.

První letošní úkol „Vydržím víc a posloužím déle“ máme hotový. Tématem prvního úkolu tohoto školního byly baterie a akumulátory. Žáci se s bateriemi a akumulátory nejprve seznámili. Mohli je tedy nejen poznat, ale i pochopit a porovnat odlišnosti, výhody či nevýhody těchto zdrojů energie. Znáte i Vy rozdíly mezi napájením spotřebičů na baterie a z akumulátorů? Jaké jsou dopady na okolní životní prostředí? Umíte je správně používat a zacházet s nimi? U nás ve škole to umí i naši prvňáčci (viz fotografie zpracovaného úkolu).

A pro malé připomenutí – ve škole sbíráme nejen baterie, ale i drobné elektrozařízení, všechny typy laserových tonerů a inkoustových cartridgí používaných v domácnosti i kancelářích (kromě tonerových válců a rozbitých tonerů a cartridgí), hliník, víčka od PET lahví. V listopadu nás čeká první kolo velké soutěže tohoto školního roku ve sběru papíru (16.11.).  

Ing. Eliška Škařupová