Volleyball The Pitch Sport Game Activity The Ball

Ve čtvrtek 28. září se nejlepší mladí volejbalisté našeho okresu setkali ve sportovní hale na ZŠ Krnov Janáčkovo náměstí. Uskutečnil se zde první turnaj 7. ročníku Volejbalové ligy starších žáků okresu Bruntál. Úvodního kola soutěže se zúčastnilo 9 družstev a mezi nimi nechyběla ani dvě družstva z Bruntálu. Jedno bylo ze ZŠ Bruntál Jesenická 10 a druhé družstvo přihlásil Sportovní klub policie Bruntál, ve kterém trénují volejbal žáci různých škol našeho města.

Družstva byla ihned po nástupu rozdělena do tří skupin a na základě pořadí ve skupinách pokračovala v dalším turnaji. Družstvu ze ZŠ Bruntál Jesenická 10 se podařilo přehrát obě nejlepší družstva z Krnova  a zaslouženě se stalo vítězem skupiny A.  Ve finálové skupině se žáci z Jesenické ulice utkali z finalisty loňského ročníku, družstvem z Vrbna pod Pradědem a z Osoblahy. Mladí bruntálští volejbalisté na družstvo z Vrbna tentokrát ještě nestačili a prohráli po vyrovnaném průběhu utkání 2:0 na sety. Po remíze s družstvem Osoblahy se tak mohli radovat jen ze třetího místa. I tak je družstvo ze ZŠ Jesenická velkým příslibem do budoucna.

Druhé bruntálské družstvo startovalo pod  SKP Bruntál a bylo složeno převážně z hráčů, kteří s volejbalem teprve začínají. Přesto se na turnaji neztratili, a i když jim nevyšel vstup do turnaje a v kvalifikační skupině se umístili na třetím místě, v bojích o celkově 7. místo zabojovali, vše vyhráli a zaslouženě ho tak získali.  

Další kolo volejbalové ligy se uskuteční v Rýmařově a ve Vrbně pod Pradědem 17.11. Přejme našim mladým volejbalistům, ať i na dalších turnaji projevují své volejbalové dovednosti a správné sportovní nadšení tak, jak jsme je mohli vidět ve čtvrtek v Krnově. Velké poděkování patří také trenérům a Spolku přátel ZŠ Bruntál Jesenická 10, který účast ve volejbalové lize žáků podporuje finančně.

Pořadí družstev po 1. kole Volejbalové lize starších žáků okresu Bruntál

  1. TJ Slezan Osoblaha
  2. ZŠ Vrbno pod Pradědem
  3. ZŠ Bruntál Jesenická 10
  4. VO Slezská Orlice Krnov
  5. TJ Krnov A
  6. TJ Krnov B
  7. SKP Bruntál
  8. ZŠ Krnov Žižkova
  9. TJ Jiskra Rýmařov

Mgr. David Pavelka